Φάρμακα με το… τεφτέρι αγοραζουν οι Θεσσαλονικείς

0

Στα… τεφτέρια των φαρμακοποιών είναι γραμμένοι πολλοί Θεσσαλονικείς, καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που αρκετοί ασθενείς δεν μπορούν άμεσα να βρουν γιατρό για να τους συνταγογραφήσει το σκεύασμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του seleo.gr, άλλος παράγοντας διαμόρφωσης αυτής της κατάστασης είναι και τα υπέρογκα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, τα οποία απειλούν ακόμα και με «λουκέτο» ορισμένες επιχειρήσεις.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει αναγκάσει τους πολίτες να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Τα τεφτέρια «φουσκώνουν» στα φαρμακεία χρόνο με τον χρόνο. Υπάρχουν μάλιστα, σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα του seleo.gr, δύο ειδών.

Στην πρώτη κατηγορία παίρνει ο ασθενής ένα φάρμακο δανεικό, το οποίο χρωστά και θα πάει να το γράψει αργότερα, γιατί αδυνατεί να κλείσει ραντεβού σε γιατρό, αφού δεν βρίσκει, καθώς είναι πολύ λίγοι όσοι είναι πια συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης τα περισσότερα ιατρεία του ΠΕΔΥ είναι λίγα, για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, και οι πολίτες δυσκολεύονται να βρουν ιδιώτες συμβεβλημένους που δεν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν επισκέψεων, ώστε να γράψουν τα φάρμακά τους, χωρίς να πληρώσουν επίσκεψη.

Στη δεύτερη κατηγορία των τεφτεριών γράφονται τα χρήματα που χρωστά ο κόσμος είτε από φάρμακα που έχει αγοράσει εξ ολοκλήρου από την τσέπη του είτε ακόμη και από τη συμμετοχή που καλείται να πληρώσει. Η κατάσταση αυτή αφορά κυρίως σε ηλικιωμένους που παίρνουν μικρή σύνταξη, η οποία εξανεμίζεται τις πρώτες ημέρες του μήνα. Οπότε ό, τι φάρμακα χρειαστούν για τον υπόλοιπο μήνα τα δανείζονται και περιμένουν τις αρχές του επόμενου μήνα, για να μπορέσουν να τα πληρώσουν.

Share.

Leave A Reply