Η επίθεση Πολάκη στα ΜΜΕ Κρήτης, τα like και οι… καρδούλες!

0
Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα δημοσίευμα από το ρεθυμνιώτικο portal goodnet.gr, με τίτλο: «Σε λειτουργία και οι επτά κλίνες της Μ.Ε.Θ. – Αλλαγές στα ραντεβού για το Οφθαλμολογικό».
Το δημοσίευμα συνοδευόταν από το παρακάτω σχόλιο του κ. Υπουργού (το παραθέτουμε όπως ακριβώς έγινε): «Οταν καποιες κλινες ηταν κλειστες «κλαιγατε»απ τον πονο ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΑΜΕ εχετε παθει κωφωση,τυφλωση και αφωνια ταυτοχρονα.Θαναι απ τη συγκινηση…Προς τοπικα της κρητης μμε και «συνδικαλιστες»,δεξια και αριστερα ,η δημοσιευση .»
Με αφορμή το συγκεκριμένο σχόλιο, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Πολάκη ότι κάποιοι δημοσιογράφοι σε τούτο το νησί έχουμε, διαχρονικά, δώσει αγώνες, από το δικό μας μετερίζι, για την επίλυση – αντιμετώπιση μιας σειράς από μεγάλα και μικρά προβλήματα του τόπου. Έχουμε αρθρογραφήσει, έχουμε κάνει αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, έχουμε επισημάνει τα κακώς κείμενα, έχουμε ασκήσει εντονότατη κριτική σε κυβερνητικά και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στον βαθμό που ο καθένας μπορούσε, με τις φτωχές του δυνάμεις. Και τα γραπτά υπάρχουν. Μένουν. Δεν είναι λόγια του αέρα…
Όπως, ταυτόχρονα, έχουμε προβάλει, επίσης διαχρονικά, ως οφείλουμε, και τις όποιες καλές ειδήσεις. Και εξακολουθούμε να το κάνουμε. Αρκεί να τις ξέρουμε, να μας κοινοποιούνται αρμοδίως, κάτι που συνήθως δεν γίνεται ή γίνεται κατά περίπτωση. Κατά συνέπεια, οτιδήποτε θετικό γίνεται στον τομέα της Υγείας -και όχι μόνο- και κοινοποιείται αρμοδίως πρέπει να παρουσιάζεται, να επισημαίνεται, όχι για να προβάλλονται οι συναρμόδιοι Υπουργοί, αλλά για να ενημερώνονται, πλήρως και έγκυρα, οι πολίτες. Τελεία.
Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. Πολάκης έχει παράπονα από τον τρόπο κάλυψης των ειδήσεων που αφορούν στην Κρήτη από κάποια ή απ’ όλα τα ΜΜΕ του νησιού, ας εμφανιστεί δημόσια να τα εκφράσει για να υπάρξει και ουσιαστικός αντίλογος από την πλευρά των δημοσιογράφων.
Απών από την πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, απών (όπως και ο κ. Γιώργος Σταθάκης), από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Χανίων για το προσφυγικό. Θυμίζουμε, δε, στον κ. Πολάκη ότι από τα τέλη Απριλίου, του έχουμε απευθύνει πρόσκληση για συνέντευξη στο HANIA.news. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, έκτοτε.
Ασφαλώς, είναι επιλογή του κ. Πολάκη αν θα μιλήσει, πότε και σε ποια ΜΜΕ. Κατανοητό. Αυτό, όμως, που δεν δικαιούται να κάνει είναι να παραποιεί -με προφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα- την πραγματικότητα, να «τσουβαλιάζει» ΜΜΕ και δημοσιογράφους και να παριστάνει τον τιμητή των πάντων πίσω από την ασφάλεια του υπολογιστή του ή του κινητού του τηλεφώνου.
Ενδεχομένως το «εγώ» του κ. Υπουργού να φουσκώνει -ακόμη περισσότερο- από τις δεκάδες κοινοποιήσεις και τα εκατοντάδες like που «εισπράττει» από «φίλους» στο facebook σε κάθε ανάρτησή του. Καλό θα είναι, όμως, να συνειδητοποιήσει ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα υποχρεωθεί να ξεβολευτεί από την «επικοινωνία» των ανέξοδων μονολόγων και της «εικονικής» πραγματικότητας και ν’ αντιμετωπίσει την ίδια την πραγματικότητα, αναφορικά πάντα με τα θέματα της ενημέρωσης.
Χωρίς like, κοινοποιήσεις, χαμογελάκια, καρδούλες και σχόλια του τύπου «Παύλο είσαι Θεός»! Παρά μόνο ερωτήσεις. Ενοχλητικές, άβολες, αιχμηρές ερωτήσεις, για μια σειρά από προεκλογικές «αυταπάτες» και πρωτοφανείς ανακολουθίες προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων. Ερωτήσεις, δηλαδή, που οφείλουν να κάνουν οι δημοσιογράφοι στην εκάστοτε εξουσία. Και στην Κρήτη, κύριε Πολάκη, υπάρχουν δημοσιογράφοι που έκαναν (πολλά χρόνια πριν) και εξακολουθούν (μέχρι και σήμερα) να κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Ρωτήστε, αν δεν το γνωρίζετε, τους -παλαιότερους- συντρόφους σας στον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. Ή ανατρέξτε στο αρχείο των τοπικών εφημερίδων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Χανίων. Οι απαντήσεις είναι εκεί…

http://hania.news/

Share.

Leave A Reply