Επιτέλους, μόνιμη γιατρός στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Αγλαΐα Κυριακού – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

0

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, η τοποθέτηση μόνιμης θέσης ιατρού στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσ. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Υγείας σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης αναφορικά με την διασφάλιση, εκ μέρους του Υπουργού, της εύρυθμης και συνεχούς λειτουργίας του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, πληροφορεί για τα εξής:

1. Με την αριθμ. Α2α/Γ.Π./48822/10−7−2015 απόφαση του Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ 39/ΤΕΥΧΟΣ Γ/28.7.2015), η ιατρός ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ διορίζεται σε μόνιμη θέση ειδικευμένης ιατρού Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄ του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.
2. Παρατείνεται η θητεία του επικουρικού ιατρού που λήγει στις 2/10/2015. Ο δεύτερος επικουρικός συνεχίζει κανονικά τη θητεία του καθόσον αυτός προσελήφθη τον Μάιο του 2015.
3. Προκηρύσσεται άμεσα θέση εξειδικευμένου επικουρικού ιατρού με διετή θητεία, ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας με ειδικό προσόν 18μηνη αποδεδειγμένη κλινική εμπειρία στην παιδιατρική ακτινοθεραπεία.
4. Τέλος, αναμένεται η άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης Επιμελήτριας Α.

Η διασφάλιση της παροχής δημόσιας και δωρεάν Υγείας σε όλο τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πόσο μάλλον σε παιδιά, ήταν, είναι και θα παραμείνει απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.

Για την ιστορία να πούμε, ότι το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Αγλαία Κυριακού – το οποίο αποτελεί το μοναδικό τμήμα για ογκολογικά περιστατικά σε δημόσιο νοσηλευτήριο – τον τελευταίο καιρό, είχε κλυδωνιστεί πολύ σοβαρά, μετά την παραίτηση τον περασμένο Απρίλιο, της μόνιμης γιατρού που υπηρετούσε στο τμήμα. Επιπλέον, η παρουσία μόνιμης γιατρού του ΕΣΥ στο εν λόγω τμήμα, αποτελεί προϋπόθεση για την λειτουργία των μηχανημάτων από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι συγκινητική είναι η χθεσινή πρόταση του Συλλόγου Εθελοντών Γονέων με παιδιά με νεοπλασματικές ασθένεις «Φλόγα», η οποία εκφράζει την επιθυμία αλλά και την διαθεσιμότητά του να αναλάβει ακόμη και το οικονομικό κόστος για την άμεση πρόσληψη των αναγκαίων ειδικών γιατρών για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας “Π. και Α. Κυριακού”.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/

Share.

Leave A Reply