Επικουρικοί. Πανικός στο Υπ. Υγείας από τις αντιδράσεις, αποσύρουν την προκήρυξη 11Κ

0

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η γνωστοποίηση του πίνακα των θέσεων για την προκήρυξη των 1116 θέσεων που συνδέονται με τους υπηρετούντες επικουρικούς εργαζομένους, το Υπ. υγείας αναγκάστηκε να ζητήσει από το ΑΣΕΠ να παγώσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης 11Κ. Μια προκήρυξη που θα οδηγούσε ένα μεγάλο μέρος του επικουρικού προσωπικού στην απόλυση και την ανεργία.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του πίνακα των 1116 θέσεων και την διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων που δινόταν από κυβερνητικά χείλη όλο το προηγούμενο διάστημα στο επικουρικό προσωπικό για δήθεν μονιμοποίησή του, μέσω της προκήρυξης.

Ήδη το ΑΣΕΠ με σημερινή ανακοίνωσή του προχώρησε, μετά το αίτημα του υπ. Υγείας, στην προσωρινή αναστολή έκδοσης της προκήρυξης.

Στην ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ αναφέρει:

 

«Γνωστοποιείται ότι, ύστερα από το υπ’ αριθ. πρωτ. 923/21.12.2018 έγγραφο-αίτημα του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλεται προσωρινά η έκδοση της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 11Κ/2018, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδων και ειδικοτήτων κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Με την επανεκκίνηση της ως άνω διαδικασίας θα εκδοθεί σχετική Ανακοίνωση προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.»

Το Υπ. Υγείας μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση που να διευκρινίζει τις προθέσεις του σχετικά με το θέμα.

Η αναστολή της προκήρυξης, όπως αναφέρεται είναι προσωρινή. Προξενεί εντύπωση ότι το Υπουργείο Υγείας κωφεύει και δεν δεσμεύεται ότι η σχετική προκήρυξη όταν επανεκδοθεί θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας όλους τους υπηρετούντες επικουρικούς. Η προκήρυξη του διαγωνισμού πρέπει να γίνει τάχιστα καθότι τον Μάιο απολύεται όλο το επικουρικό προσωπικό και τα Νοσοκομεία θα βρεθούν αντιμέτωπα με τραγικά κενά.
Σαφώς πρόκειται για τακτική αναδίπλωσης του Υπουργείου Υγείας. Στάχτη στα μάτια για τους επικουρικούς υπαλλήλους. Εξάλλου απαιτείται πια νέα νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση της προκήρυξης αφού έχει παρέλθει η προθεσμία της. Μαγειρεύουν προκήρυξη η οποία θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας ένα μικρό μέρος των υπηρετούντων και για τις υπόλοιπες θέσεις θέλουν να καλλιεργούν ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών.
Η πραγματικότητα είναι ότι στην πόρτα της εξόδου των Νοσοκομείων βρίσκονται 1000 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό οι οποίοι σύντομα θα απολυθούν με μεγάλους χαμένους τους ασθενείς που θα ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο.
Οι Υπουργοί Υγείας γνωρίζουν τις θέσεις που καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία. Γιατί δεν προκηρύσσουν άμεσα με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας τις αντίστοιχες θέσεις ανά φορέα;

 

Share.

Leave A Reply