Έπαθε εγκαύματα από τη φορμόλη στην Ιατρική Αθηνών

0
Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από φορμόλη  λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία και καταγγέλλει το γεγονός, ο άτυχος άνδρας, που είχε σύμβαση, νοσηλεύθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα από ουσίες όπως φαινόλη και φορμόλη, που τις χρησιμοποιούσαν με ακατάλληλα εργαλεία, χωρίς να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.
Στο χώρο του ταριχευτηρίου δεν υπήρχαν επαρκή μέτρα προστασίας, το προσωπικό ήταν λιγότερο από εκείνο που θα έπρπε να υπήρχε και συνεπώς η συντήρηση και η καθαριότητα του χώρου δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και λόγω των περικοπών στα κονδύλια του πανεπιστημίου.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα άλλες δεξαμενές ταρίχευσης να είναι εκτός λειτουργίας και άλλες να υπολειτουργούν με τον όγκο εργασίας-πτώματα προς ταρίχευση- για τον άτυχο εργαζόμενο να είναι πολύ αυξημένος.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, τέλος, η διοίκηση του ΕΚΠΑ κάλυπτε την έλλειψη προσωπικού με απλήρωτο και μη εκπαιδευμένο «εθελοντή» και με τη χρήση ακατάλληλων μέσων.
Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/

 

Share.

Leave A Reply