«Ενωμένη Μακεδονία του Αιγαίου» – Το σχέδιο Κίσινγκερ-Σόνεφελντ παίρνει σάρκα και οστά

0

Ελεγε ο Κισινγκερ για την Ελλάδα το 1974

«ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθεί. γι’ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην ανατολική μεσόγειο και στη μέση ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας».

Το μακεδονικό πρόβλημα είναι πολύ παλαιό και αποτελεί μέρος του ανατολικού ζητήματος, εκδηλώνεται δε κατά καιρούς σαν προσπάθεια εξόδου των σλάβων στο αιγαίο. όμως σήμερα τούτο παίρνει καινούργιο χαρακτήρα.

Επιδιώκουν:

α. την δημιουργία ενός κράτους-χωροφύλακα και προβοκάτορα στην καρδιά των βαλκανίων για να ελέγχει , την ν. α. Ευρώπη, την ε. ε. και τους αγωγούς πετρελαίου που καταλήγουν στην περιοχή

β. για να μετατρέψει το κρατίδιο σε μια εκτεταμένη στρατιωτική και κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ (cia, nsa κλπ)

γ. για να επεκτείνει την πολιτιστική δράση του κρατιδίου και έξω από τα σύνορα του, στο χώρο που έδρασε ο Μ. Αλέξανδρος, δεδομένου ότι συμπίπτει με την σημερινή στρατηγική προώθηση των ΗΠΑ προς ανατολάς (μέση ανατολή-περσία-πακιστάν-αφγανιστάν),

δ. για να δημιουργήσει ένα κράτος-γέφυρα για το ισραήλ-με έδρα την θεσσαλονίκη-που θα αποτελεί συνέχεια του υπό διαμόρφωση άξονος ισραήλ-κύπρος-κρήτη-σκόπια- ευρώπη,

ε. για να αποσπάσει προσεχώς την ελληνική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από την ελληνική επικράτεια για να σφετερισθεί την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

και ερχόμαστε στο τώρα. με άρθρο γνώμης στην εφημερίδα «new york times», οι τζορτζ και αλεξάντερ σόρος χαρακτήρισαν την ιδιαιτέρως προβληματική συμφωνία των πρεσπών «μια ιστορική ευκαιρία» η οποία δίνει μέσω των Βαλκανίων «μια ευκαιρία να σταθεροποιηθεί η Ευρώπη», φράση που τιτλοφορεί άλλωστε και το μακροσκελές κείμενο.

το « έγκλημα» λοιπόν κατά της Μακεδονία  μας είναι διαχρονικό από « φίλους» και «εχθρούς» , απλά τώρα βρέθηκε και η κατάλληλη κουρελού κυβέρνηση του Τσίπρα να υλοποιήσει τα σχέδια αυτά με την κατάπτυστη συμφωνία που υπογράφηκε άρον-άρον στις Πρέσπες.

Η δράση Σόρος και τα πανηγύρια του
Εδώ και δυο χρόνια, τουλάχιστον, το «Open Society» («Ανοιχτή Κοινωνία»), το Ίδρυμα στα Σκόπια του Τζορτζ Σόρος ενίσχυε (αν δεν προγραμμάτισε και κατηύθυνε) την εκστρατεία του «μακεδονισμού» του Γκρούεφσκι.

Αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η  USAID (ο μεγαλύτερος οργανισμός της κυβέρνησης των ΗΠΑ που εργάζεται για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο, βοηθώντας τις κοινωνίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους) επένδυε στα Σκόπια.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, η USAID έχει διοχετεύσει 5 εκατομμύρια δολάρια στο μικρό κρατίδιο της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» μέσω του Ιδρύματος της «Open Society» του Τζορτζ Σόρος. Αυτή η συμμορία είναι το Ινστιτούτο του Σόρος. Αυτή η ομάδα έχει ήδη υποστηρίξει και χρηματοδοτήσει όχι μόνο το SDSM (το Σοσιαλιστικό κόμμα), αλλά ακτιβιστές και τις διαμαρτυρίες τους, που χρονολογούνται από το 2011. Η Canvas που έχει βάση στη Σερβία με επικεφαλής τον Srgja Popovic ο οποίος ειδικεύεται σε διαδηλώσεις, έχει προσληφθεί τόσο από τον Σόρος για «βοήθεια» στα Σκόπια. Η Canvas και ο Srgja Popovic έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χάος στην Ουκρανία (ρίξτε μια ματιά στην Ουκρανία σήμερα) και στην απομάκρυνση του Αιγύπτιου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία (δείτε την Αίγυπτο τώρα)

 

Share.

Leave A Reply