Εισαγγελική παρέμβαση για τη διασπορά του κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

0
Η έρευνα αφορά την πιθανή διάπραξη κακουργηματικών πράξεων – Θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών στις δύο υγειονομικές δομές – Αναζητούνται οι υπεύθυνοι των κλινικών
 
Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελου Ιωαννίδη, προκάλεσε το γεγονός της μετάδοσης του νέου κορωνοϊου σε εργαζόμενους αλλά και σε ασθενείς της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της κλινικής. Η εισαγγελική έρευνα αφορά και την κλινική Κασταλία, ενώ αναζητούνται οι υπεύθυνοι των δύο δομών. Η εισαγγελική παραγγελία αφορά τη διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων. 
 Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.
Να σημειωθεί τέλος πως ο εισαγγελέας ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Δεν αποκλείεται μάλιστα νέα παρέμβασή του και για αυτή την περίπτωση.
https://www.protothema.gr/koronoios-
Share.

Leave A Reply