Εφημερία μετ’ εμποδίων στο «ΑΧΕΠΑ» λόγω ψύχους

0

Μετ’ εμποδίων κύλησε η χθεσινή γενική εφημερία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η σοβαρή υδραυλική βλάβη που προκλήθηκε από το πρωί της Δευτέρας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού δεν έχει διορθωθεί μέχρι τώρα. Αποτέλεσμα είναι να μη λειτουργεί η θέρμανση σε συγκεκριμένα τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ, όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα δεν πρόκειται να αποκατασταθεί έως το τέλος της εβδομάδας.
«Το πρόβλημα παραμένει και είναι πολύ σοβαρό, καθώς έσπασαν και σωλήνες. Συνεπώς παραμένουν κλειστά τα γενικά χειρουργεία, η αποστείρωση και το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχουν αναβληθεί χειρουργεία, τα οποία θα γί¬νουν, μόλις διορθωθεί η βλάβη», είπε στη «Μ» ο διοικητής του «ΑΧΕΠΑ» Αναστάσιος Σπανός.
Παράλληλα ανέφερε ότι σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδος έγιναν αλλαγές στη χθεσινή γενική εφημερία του «ΑΧΕΠΑ». Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που κάποιο περιστατικό χρειαζόταν να μπει στο χειρουργείο, το ΕΚΑΒ το διακόμιζε στο «Γ. Γεννηματάς», ενώ, αν χρειαζόταν αιμοδυναμικό εργαστήριο έως τις 2 μ.μ., δια-κομιζόταν στο «Γ. Παπανικολάου» και από τις 2 μ.μ. και μετά στον «Αγιο Παύλο».
Σύμφωνα με τον κ. Σπανό το «ΑΧΕΠΑ» είχε σε αναμονή ένα ανοιχτό χειρουργείο που διαθέτει θέρμανση, με σκοπό να εξυπηρετήσει κάποιο βαρύ περιστατικό, που δεν θα μπορούσε να διακομιστεί
αλλού.
«Επιπλέον αγοράσαμε μικρά θερμαντικά ηλεκτρικά σώματα, για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία και σε ακόμη ένα χειρουργείο, ώστε να μπορέσει να τεθεί κι αυτό σε λειτουργία. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, διότι ακολουθεί η εφημερία του Σαββάτου για το νοσοκομείο μας και, όπως δείχνει η κατάσταση, η βλάβη με τους σπασμέ-νους σωλήνες είναι πολύ σοβαρή και δεν θα αποκατασταθεί σύντομα», επισήμανε ο κ. Σπανός.
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΟΥΚΑ
Εφημερίδα Μακεδονία

Share.

Leave A Reply