Χρέωναν νοσηλείες, αρρένων ασφαλισμένων , για γυναικολογικά νοσήματα…..

0

Από την συνέντευξη του Υπουργού Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρω: παράλληλες νοσηλείες σε διαφορετικά νοσοκομεία κατά την ίδια χρονική περίοδο για τον ίδιο ασφαλισμένο. Παράλληλα υποβληθείσες χρεώσεις για διαγνωστικές εξετάσεις ή λοιπές ιατρικές πράξεις μέσω ανοιχτής περίθαλψης κατά την περίοδο νοσηλείας του ασφαλισμένου είτε από το ίδιο το νοσηλευτικό ίδρυμα, είτε από άλλο πάροχο εξωνοσοκομειακής περίθαλψης. Ήταν δηλαδή στο νοσοκομείο και χρέωναν και έξω.
Νοσηλείες αρρένων ασφαλισμένων για γυναικολογικά νοσήματα και το αντίθετο. Νοσηλείες ενηλίκων σε μονάδες εντατικής παρακολούθησης νεογνών. Νοσηλείες με εγκυμοσύνη, τοκετό, λοχεία για άρρενες και θήλεις κάτω των 10 ετών ή άνω των 60. Και άλλες περιπτώσεις εμφανούς ανακολουθίας των ιατρικών χαρακτηριστικών των περιστατικών.
Εντοπίστηκαν περιπτώσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του eΔΑΠΥ, οι εμφανιζόμενες ως πραγματοποιηθείσες συνολικές ημέρες νοσηλείας των ασφαλισμένων για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ξεπερνούν τον μέγιστο αριθμό ημερών νοσηλείας που μπορούν να καλύψουν οι δηλωμένες αναπτυγμένες κλίνες του νοσηλευτηρίου.

Ανακοίνωση πορίσματος ελέγχου Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών  ολο το πόρισμα κλικ  εδώ

Share.

Leave A Reply