Χολερομαχίες

0
Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για την ανεύρεση παθογόνων μικροργανισμών και δη του Δονακίου της χολέρας, στα λιμνάζοντα νερά στην αποθήκη τροφίμων στα υπόγεια  του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αγγίζει ευαίσθητες χορδές της προάσπισης της δημόσιας Υγείας.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως τα γεγονότα. Εδώ και έξη μήνες στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων τρέχουν νερά
Γεγονός για το οποίο διαμαρτύρονται το σωματείο και οι εργαζόμενοι. Η Διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη ως όφειλε. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Μα όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά τι πιο φυσιολογικό και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο να αναπτυχθούν παθογόνα μικρόβια.

Η χολέρα μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο από την απομόνωση του υπεύθυνου μικροοργανισμού από τα κόπρανα των μολυσμένων ατόμων ή από το αίμα των ασθενών με σηψαιμία
Η χολέρα είναι μια μόλυνση που προκαλείται από το βακτήριο Δονάκιο της χολέρας. Το θέμα λοιπόν είναι ανιχνεύθηκε όντως το βακτήριο η όχι.
Κατά την ΠΟΕΔΗΝ,  ναι, το  ΚΕΕΛΠΝΟ όμως σπεύδει να διαψεύσει την είδηση.
Η διάψευση δεν έγινε επίσημα, αλλά από δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και του επιστημονικού υπεύθυνου του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), του καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλου

Ο κύριος Τσίοδρας αναφέρετε σε  βακτήρια που ζουν στα νερά» και ότι «υπάρχουν εκατομμύρια δονάκια -είδη του συγκεκριμένου βακτηρίου- ένα από αυτά είναι το πολύ επικίνδυνο δονάκιο της χολέρας».
Όσο για τον Α. Βατόπουλο, έκανε λόγο για «δονάκιο» το οποίο δεν έχει σχέση με εκείνο της χολέρας. Συνεπώς τα πρώτα δεδομένα μιλούν σίγουρα για ανεύρεση παθογόνων μικροοργανισμών στα λιμνάζοντα νερά (πράγμα αναμενόμενο) και μένει πλέον η ταυτοποίηση τους.
Διαβάζουμε επίσης τι γράφει ο Π. Πολάκης στο Facebook,
«Όσο ο Γιαννάκος κυνηγάει το δονάκιο της χολέρας στους υπονόμους ….., Εμείς προχωράμε την προμήθεια αξονικού στο νοσοκομείο της Καρύστου (και της Άμφισσας)από το ΠΔΕ εθνικών πόρων του Υπ Υγείας», και επιτιθέμενος προσωπικά στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο. Υπενθυμίζουμε ότι με ανακοίνωσή του έχει ουσιαστικά παραδεχτεί την ύπαρξη βακτηρίων  στο «Έλενα Βενιζέλου» και έχει δώσει οδηγίες για  περαιτέρω εργαστηριακούς ελέγχους

KLIK STIN IKONA

Κοντός ψαλμός λοιπόν Αλληλούια
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός

 

Share.

Leave A Reply