«Χάος» στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα: Ουρές χιλιομέτρων

0
Ατελείωτες ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα από χθες 1η Ιουνίου, αφού η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να καταγράψει όλους όσους μπαίνουν στην χώρα για να τους επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών! 
Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια δυσφορία σε όσους προσπαθούν να μπουν στη χώρα, Βούλγαρους & Έλληνες, οι περισσότεροι από τους οποίους έρχονται ή επιστρέφουν στην Ελλάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, σε μία περίοδο πρωτοφανούς παγκόσμιας ύφεσης.
 
Μάλιστα η χρονοβόρα και αρνητική για την οικονομία διαδικασία της καταγραφής, συμβαίνει τη στιγμή που τα κρούσματα στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία βρίσκονται σε μονοψήφια επίπεδα, αφού η βαλκανική χώρα πέρασε κι αυτή «αναίμακτα» (σε σχέση με τη δυτική Ευρώπη) την επιδημία. 
Ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται από χθες, 1η Ιουνίου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα, καθώς τη Δευτέρα η γειτονική χώρα άνοιξε για πρώτη φορά τα σύνορα με την Ελλάδα.
Από τη βουλγαρική πλευρά σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων, ενώ μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για πολλές ώρες. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι ουρές των αυτοκινήτων έφτασαν τα 10 χιλιόμετρα!
Οι καθυστερήσεις προκύπτουν λόγω των μέτρων που έχει σε ισχύ η Ελλάδα για τον κορωνοϊό μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Έτσι, όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες, ενώ δηλώνουν τη διεύθυνση παραμονής τους και το τηλέφωνο.
Η διαδικασία αυτή που ακολουθείται σε κάθε όχημα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καθυστερήσεις και να σχηματιστούν οι ουρές χιλιομέτρων από επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα.
Πολλοί από τους οδηγούς μάλιστα έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους, αφού θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση «κυνηγά έναν ιό που πλέον δεν υπάρχει ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Βουλγαρία».
ΠΗΓΗ. https://www.pronews.gr/travel/metafores/883896_haos-sta-ellinovoylgarika-synora-oyres-hiliometron-vazoyn-toys-toyristes
Share.

Leave A Reply