Χανιά: Τρία παιδιά στο Νοσοκομείο με συμπτώματα μηνιγγίτιδας μέσα σε 4 μέρες

0

Μετά από τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας που εκδηλώθηκαν σε παιδιά στα Χανιά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο Χανίων, ένα ακόμη παιδί, με τα ίδια συμπτώματα, διεκομίσθη, εχθές στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr πρόκειται για ένα 6χρονο παιδί  το οποίο παρουσίασε και αυτό, συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας και βρίσκεται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου όπου υπεβλήθη σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, παρόμοια συμπτώματα έχουν εμφανιστεί σε ένα ακόμη παιδί, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται,μέχρι τώρα, απο το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τέσσερα παιδιά, τα δύο βρίσκονται στο ίδιο σχολείο, ενώ τα άλλα σε διαφορετικά.

Να σημειωθεί πως η ιογενής μηνιγγίτιδα προκαλείται από ιούς, και δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ενώ μεταδίδεται όπως όλοι οι ιοί.

Τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος και δυσκολία στην κάμψη του αυχένα, ενώ μπορούν να εκδηλωθούν μέσα σε διάστημα μερικών ωρών μέχρι μιας ή δύο ημερών.

Η διάγνωση για το αν πρόκειται για ιογενή ή μικροβιακή μηνιγγίτιδα γίνεται μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην περίπτωση της ιογενούς μηνιγγίτιδας δεν απαιτείται απολύμανση των χώρων όπου ήταν ο ασθενής παρά μόνο η τήρηση των κανόνων υγειινής.

Ειδικότερα συστήνεται:

Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ή την προετοιμασία του φαγητού καθώς και μετά τη χρήση τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας σε παιδιά τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα που το φροντίζει.
Σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών (τρίψιμο για τουλάχιστον 15-20 δευτερόλεπτα) τόσο του ασθενούς με διαρροϊκές κενώσεις όσο και του ατόμου που τον φροντίζει.
Πηγή: flashnews.gr

Share.

Leave A Reply