Απαιτείται συνεννόηση

1

Όσες θυσίες κι αν κάνουν οι πολίτες, όσα έξοδα κι αν περικόψουν, όση επινοητικότητα κι αν επιδείξουν για να επιβιώσουν, όσα κι αν ανεχθούν, όσα κι αν υπομείνουν, όλα θα πάνε στράφι αν η πολιτική τάξη της χώρας συνεχίσει να επιδεικνύει αναλγησία και αδιαφορία για το κοινό καλό.
Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι οι βασικοί παράγοντες του πολιτικού βίου της χώρας δεν έχουν διδαχτεί κάτι από την πρόσφατη περιπέτεια της Ελλάδας και την υπαγωγή της στη δικαιοδοσία των δανειστών.

Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, με άλλους  να κοιτούν στην ανατολή και άλλους στη δύση. Αρνούνται πεισματικά να συνεννοηθούν στα λογικά και αυτονόητα. Διαφορές απόψεων για τη διαχείριση της κρίσης, υπήρχαν και θα υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και μερικά αυτονόητα δεδομένα που δεν μπορούμε ούτε να τα αγνοούμε, ούτε να τα υποβαθμίζουμε. Είτε μας βολεύει, είτε όχι.

Έτσι, η  σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων και τελικά η συναίνεση για την αντιμετώπιση σοβαρών πολιτικών προβλημάτων αποτελεί αναμφισβήτητα απόδειξη ώριμης και υπεύθυνης πολιτικής πρακτικής. Και τέτοια αναζητείται ενόψει της δρομολογημένης διαδικασίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, όταν μάλιστα δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να μη διαπιστώνει ότι το εκλογικό σώμα δεν θέλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Από την άλλη, πλανώνται όσοι θεωρούν ότι μπορούν να διαιωνίσουν το καθεστώς της ανευθυνότητας, που χαρακτήριζε την προμνημονιακή εποχή και να κάνουν του κεφαλιού τους. Τρέφουν αυταπάτες όσοι πιστεύουν ότι περνούν απαρατήρητες τέτοιες μικροπρεπείς και ανώριμες συμπεριφορές.
Ο λαός μας δεν έχει πια διάθεση να συγχωρεί τα ατοπήματα των διαχειριστών της εξουσίας. Τα σύννεφα που έχουν σωρευτεί στον ορίζοντα της χώρας αρκούν όχι για μία, αλλά για πολλές «τέλειες καταιγίδες». Γι αυτό και  κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τους πολίτες. Εάν κληθούν να απαντήσουν στο δίλημμα για το ποια κατεύθυνση θα πάρει η χώρα, τότε πολλοί θα εκπλαγούν με την τελική ετυμηγορία.

Συνδετήρια οδός  για Μεγαλόπολη

Την περασμένη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και μετά από πολύ καιρό ξεκίνησαν οι εργασίες για την διάνοιξη της συνδετήριας οδού που θα ενώσει την πόλη της Μεγαλόπολης με την νέα εθνική οδό.

Επιτόπια συνάντησης πραγματοποίησαν  ο δήμαρχος  Μεγαλόπολης και πολλοί  δημοτικοί  σύμβουλοι  αλλά και υπάλληλοι  από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου , με εκπροσώπους και μηχανικούς  του ΜΟΡΕΑ, για τη διευθέτηση κάποιων εκκρεμοτήτων.

Πλέον όλα τα τεχνικά ζητήματα έχουν λυθεί και είναι ελεύθερη η εταιρία να ολοκληρώσει το έργο. Απομένει μόνο ένα αγκάθι ακόμα το οποίο δεν είναι άλλο από την χρηματοδότηση του έργου. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ψηφιστεί από την Βουλή η τελευταία απόφαση της Κυβέρνησης που δίνει επιπλέον χρηματοδότηση στον Μορέα για να ολοκληρώσει την Συνδετήρια της Μεγαλόπολης , ένα μικρό τμήμα του δρόμου προς Σπάρτη και τον περιφερειακό της Καλαμάτας.

Με το που θα ψηφιστεί η σύμβαση αυτή τότε αρχίζει και μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την διάνοιξη του δρόμου!. Πληροφορίες από  το kafeneio-megalopolis.gr

Ζητούν έγκαιρη πληροφόρηση

Αρνήθηκε να συμμετέχει στη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Γορτυνίας η μείζων αντιπολίτευση, γιατί δεν είχε έγκαιρα ενημερωθεί επί της εισήγησης αυτής. Μάλιστα, ο επί κεφαλής της κ. Κολοβός σε ανακοίνωση του αναφέρει  «ότι η σοβαρή συζήτηση για τα μείζονα θέματα, όπως αυτό του Τεχνικού Προγράμματος, προϋποθέτει την έγκαιρη πληροφόρηση και ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων. Και πολύ περισσότερο, κάθε απόφαση πάνω σ’ αυτά πρέπει να είναι αποτέλεσμα πραγματικής και ουσιαστικής δημόσιας διαβούλευσης, με τη συμμετοχή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, των Συλλόγων, όλων των φορέων και κυρίως των δημοτών της Γορτυνίας.»,

Στο Κρεμλίνο ο Μητροπολίτης Πατρών
Με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Ανδρέα, με το παλαιό ημερολόγιο, στην Μόσχα, προσεκλήθη ο  συμπατριώτης μας μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος από τον μεγαλύτερο οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ρωσίας, το ίδρυμα Άγιος Ανδρέας της ρωσικής πρωτεύουσας, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την μνήμη του αποστόλου και να λάβει την σημαντική αυτή τιμητική διάκριση για την εν γένει πνευματική και κοινωνική προσφορά του στην εκκλησία και την κοινωνία.
Το βράδυ του Σαββάτου, σε μια μεγαλειώδη γιορτή στο Κρεμλίνο όπου παραβρέθηκαν χιλιάδες Ρώσων προς τιμήν του αγίου Ανδρέα, απονεμήθηκε στον μητροπολίτη Πατρών το ανώτατο παράσημο του ιδρύματος από τον πρόεδρό του και πρόεδρο των σιδηροδρόμων της Ρωσίας κ. Βλαδίμηρο Γιακούνιν.
Ο κ. Γιακούνιν μίλησε με επαινετικά λόγια για τον μητροπολίτη Πατρών γιατί αποδέχθηκε το αίτημα των Ρώσων κι εισηγήθηκε θετικά στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος την μεταφορά του Σταυρού του αγίου Ανδρέα από την Πάτρα στη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε προβολή εικόνων από την Πάτρα, το ναό του αγίου Ανδρέα, την πνευματική και κοινωνική εργασία στην Πάτρα καθώς και τη ζωή και τη δράση του κ. Χρυσοστόμου.  Το ίδρυμα Άγιος Ανδρέας της Μόσχας βραβεύει κάθε χρόνο προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στην κοινωνία.
Φέτος τιμήθηκαν οκτώ πρόσωπα με πρώτο τον μητροπολίτη Πατρών.  Πληροφορίες από dogma.gr

« Έντυπος Χρόνος»

Σήμερα Τετάρτη 17/12/2014 και ώρα 7.30΄ μ.μ  ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών  Οικολόγων θα προβάλει το ντοκιμαντέρ « Έντυπος Χρόνος»  του  συμπατριώτη, από το Βαλτεσινίκο,  σκηνοθέτη Δημήτρη Γιαννικόπουλου (διάρκειας 96 λεπτών), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό .

Η ταινία έχει βραβευθεί στο 13ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας το 2011.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό  ντοκιμαντέρ, με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας και εμπλουτισμένο με λαογραφικά και ιστορικά θέματα. Αναφέρεται στο Βαλτεσινίκο, τη Γορτυνία και την Αρκαδία γενικότερα , μέσα από ειδήσεις  της « Φωνής της Γορτυνίας» από το 1933 μέχρι και το 1983.

Η ταινία έγινε ουσιαστικά από έναν άνθρωπο, τον Δ. Γιαννικόπουλο, ο οποίος, εκτός από την σκηνοθεσία , έγραψε το σενάριο, έκανε την κινηματογράφηση, την αφήγηση, και το μοντάζ, επικουρούμενος από την κόρη του Ι. Γιαννικοπούλου,  η οποία υποδύεται την εφημερίδα , διαβάζει και αφηγείται, και τον γιο του Κωστή Γιαννικόπουλο, ο οποίος έγραψε τη μουσική και έκανε την ηχογράφηση και μιξάζ.

 

Ανέλπιστες παρουσίες

Ο Νίκος Νικολόπουλος έγινε πανευρωπαϊκά γνωστός, όταν δημοσίως, μέσω twitter, επιχείρησε να κοροϊδέψει τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για τις ερωτικές επιλογές του. Μάλιστα, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός είχε πληροφορηθεί τη δημόσια ειρωνεία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είχε διαμαρτυρηθεί έντονα και δημόσια στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας να ζητήσει «συγγνώμη» από τον ηγέτη του Μεγάλου Δουκάτου. Με δεδομένη, λοιπόν, την ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, θα περίμενε κανείς να αποφεύγει η Κουμουνδούρου τον Νικολόπουλο όπως ο διάβολος το λιβάνι. Θα ήταν έτσι, αν δεν είχε καταληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από εξουσιομανία. Για το λόγο αυτό, προχθές ο Νίκος Νικολόπουλος όχι μόνο εκπροσώπησε τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Ελληνες στην προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη, αλλά του… δόθηκε και ο λόγος από τα τοπικά στελέχη του κόμματος, προκειμένου να απευθύνει ένα χαιρετισμό. Είπαμε, μπρος στην εξουσία, τι αξία έχουν η ιδεολογία και η ιστορία ενός κόμματος; Μ.Γ. εφ. Ελεύθερος Τύπος

 

Προβολή Βόρειας Κυνουρίας

Με στόχο την ανάδειξη και την προβολή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στα πλαίσια της συμμετοχής στο Money Show, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 – 18:00, στην αίθουσα Θάλεια ΙΙ του ξενοδοχείου Χίλτον, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: “ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ, η Φύση, οι Άνθρωποι, η Ιστορία… το Αύριο”.

 

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα

Τη  περασμένη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο από κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνουν  διδάσκοντες του  Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο κτήριο του Τ.E.I. Πύργου. Την πρώτη εισήγηση πραγματοποίησε ο πτυχιούχος του τμήματος Μουσειολογίας-Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων, Στυλιανός Πλάκας.  Παρουσίασε τη μουσειολογική- μουσειογραφική μελέτη του, που είχε σαν αποτέλεσμα το στήσιμο και τη λειτουργία του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού στο Δάρα Αρκαδίας. Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που ακολούθησε, όπου οι φοιτητές του τμήματος άδραξαν την ευκαιρία προκειμένου να κατανοήσουν θέματα επιστημονικής μεθοδολογίας και επαγγελματικής πρακτικής.

 Φιλοτεχνικός

Παλιά και νέα πρόσωπα διεκδίκησαν μια θέση στο συμβούλιο του Φιλοτεχνικού Ομίλου, κατά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την περασμένη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα έφερε στο συμβούλιο κατά σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων τούς:  Μεντή Εύη, Κοκκίνη Ηλία, Βλάση Γεώργιο, Παπαντωνίου Παναγιώτη, Ασημόπουλο Δημήτριο, Στάικού Γωγώ,  Δημητρακόπουλο Παναγιώτη.  Επιλαχόντες είναι οι:  Θεοχάρης Γεώργιος και  Μποτσώνης  Δημήτριος.

 

Χαμογελάτε

Παίρνει τηλέφωνο ο κολλητός μου σπίτι και το σηκώνει ο πατέρας μου.

-Έλα ρε βλάκα.

-Δεν είμαι ο βλάκας, ο πατέρας του είμαι.

Γιαν. Παπαμήτρος

Share.

1 Σχόλιο

  1. Pingback: med.gr Απαιτείται συνεννόηση - med.gr

Leave A Reply