Απαλλάσσονται από κάθε νομική συνέπεια οι εταιρίες, από τυχόν παρενέργειες των εμβολίων κατά της covid-19

0

Πλήρη ασυλία από ποινικές και αστικές ευθύνες θα έχουν οι φαρμακευτικές εταιρείες σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση από τυχόν παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ταυτόχρονα με την έγκριση κυκλοφορίας τους: Η συμφωνία θα δίνεται «πακέτο» με την άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου, όπως αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά οι φαρμακευτικές (βασικά η αμερικανική Pfizer, η γερμανική τουρκικής ιδιοκτησίας BioNTech και η επίσης αμερικανική Moderna που εφαρμόζουν τεχνική επέμβασης στα ριβοσώματα των κυττάρων-mRNA) απαλλάσσονται από τις τυχόν παρενέργειες, σε μία συμφωνία που εμμέσως πλην σαφώς αποτελεί ομολογία ότι μπορεί να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια.

Εκπρόσωποι μεγάλων νομικών γραφείων των ΗΠΑ, ήδη αντιδρούν στην ρύθμιση καθώς οι εμβολιασθέντες δεν μπορούν να μηνύσουν πλέον ούτε την FDA που με πλειοψηφία 17-4 ψήφισε την έγκριση των εμβολίων.

Ο δικηγόρος Rogge Dunn δήλωσε στο CNBC ότι «Είναι εξαιρετικά σπάνιο να εκδοθεί γενικός νόμος περί ασυλίας, ενώ στις φαρμακευτικές εταιρείες συνήθως δεν προσφέρεται μεγάλη προστασία ευθύνης βάσει του νόμου»

Επίσης οι εμβολιασθέντες δεν μπορούν ούτε να μηνύσουν για τις παρενέργειες που θα τους παρουσιαστούν ούτε τον εργοδότη τους, αν θέσει τον εμβολιασμό ως όρο απασχόλησης.

Στην θέση των αγωγών αποζημίωσης το Κογκρέσο δημιούργησε ένα ειδικό ταμείο για να καλύψει τους μισθούς και τα ιατρικά έξοδα για άτομα που έχουν θα τους παρουσιαστούν παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού καλύπτοντας τις νοσηλείες τους και αποζημιώνοντάς τους οικονομικά αν είναι ανεπανόρθωτη η ζημιά στην υγεία τους.

Ανάλογη ρύθμιση θα γίνει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δεσμεύσει και την Ελλάδα: Κανείς Έλληνας που θα ασθενήσει ή και θα χάσει την ζωή του, πιθανόν, από τις παρενέργειες του εμβολίου mRNA που θα διατεθεί στην Ελλάδα, δεν θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση αυτός ή η οικογένεια του.

Ο γραμματέας υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ Alex M. Azar για να περάσει την απαλλαγή των φαρμακευτικών από ποινικές και αστικές ευθύνες, επικαλέστηκε νόμο σχετικά με την έκτακτη ανάγκη του 2005, που εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Υγείας να παρέχει νομική προστασία στις εταιρείες που παράγουν ή διανέμουν κρίσιμες ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως εμβόλια και άλλες θεραπείες, εκτός εάν υπάρχει «εσκεμμένη κακή συμπεριφορά» από την εταιρεία.

Η νομική προστασία θα διαρκεί έως το 2024, δηλαδή μια περίοδο που θα έπρεπε κανονικά να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το εμβόλιο κατά της COVID-19 για να είναι ασφαλές και άρα τότε οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να δώσουν  100% ασφαλές εμβόλιο και να έχουν νομικές συνέπειες αν αυτό δεν συμβεί!

Ετσι, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αυτές οι εταιρείες «δεν μπορούν να μηνυθούν για χρηματικές αποζημιώσεις σε δικαστήριο» σε περίπτωση που υπάρχουν παρενέργειες ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα των προϊόντων για θεραπεία ή προστασία από τον Covid19, αλλά μετά θα είναι υποχρεωμένες να αποδώσουν ένα «ασφαλές εμβόλιο»!

Ο δικηγόρος Rogge Dunn δήλωσε στο CNB ότι ένας από τους λόγους για την σκανδαλώδη προστασία των φαρμακευτικών έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία απαιτείται να κυκλοφορήσει το εμβόλιο. «Όταν η κυβέρνηση είπε, “θέλουμε να το αναπτύξετε αυτό τέσσερις ή πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως” οι κατασκευαστές είπαν στην κυβέρνηση, “Ναι, αλλά θέλουμε εσείς, η κυβέρνηση, να μας προστατεύσετε από ενδεχόμενες αγωγές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων”».

Γνωρίζουν ότι τα εμβόλια ενδεχομένως να έχουν παρενέργειες, καθώς δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς εμβολίου (τουλάχιστον των δύο αμερικανικών και της τουρκογερμανικής εταιρείας).

Αλλά προτιμούν τις οποιες παρενεργειες τις οποίες προφανώς θεωρούν ως «λογικές» προκειμένου να υπάρξει ένας μαζικός εμβολιασμός και «ανοσία της αγέλης»

πηγη. https://www.pronews.gr/ygeia/946327_apallassontai-apo-kathe-nomiki-synepeia-oi-pfizerbiontech-gia-tis-parenergeies-toy

 

 

 

Share.

Leave A Reply