Ανακοίνωση Ε.Ι.Ν.Α για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου Αιγίου

0

Αυτοί που για χρόνια υποχρηματοδοτούν, υποστελεχώνουν και υποβαθμίζουν συνειδητά το Νοσοκομείο, αυτοί που έχουν ακέραια την ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο, είτε στο όνομα της ¨αριστερής διαχείρισης ¨ της μιζέριας είτε στο βωμό των ΣΔΙΤ και της ελεύθερης αγοράς , έρχονται ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ να προωθήσουν ως ¨σωτήρια λύση¨ την ιδιωτικοποίηση.

Αφού στραγγάλισαν οικονομικά τα Νοσοκομεία για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα δανειστών-τρόικας-μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου, απογύμνωσαν το νοσοκομείο από ειδικευόμενους και νέους γιατρούς με τα αντιδραστικά τους σχέδια και τις μηδενικές προσλήψεις που δεν αναπλήρωσαν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Έκαναν κανόνα τον επικουρικό που επικουρεί τον εαυτό του και τις μετακινήσεις γενικών γιατρών και αγροτικών, μόνιμων γιατρών από άλλα νοσοκομεία και ΚΥ για να καλύψουν τις τρύπες. Ζύμωσαν τη «Μεγάλη Ιδέα» της συγχώνευσης του Νοσοκομείου με το ΠΓΝΠ. Τώρα έρχονται να μας ζητήσουν να βάλουμε πλάτη υπερ-εφημερεύοντας, αλλιώς έρχονται γιατροί με μπλοκάκι ή σταματάει η Παθολογική να εφημερεύει. Επόμενο βήμα ; Να αναλάβει το Νοσοκομείο ο Νιάρχος ή άλλος μεγάλος ευεργέτης ..

Αν θέλουν να κλείσουν το Νοσοκομείο του Αιγίου να το πουν ευθέως στην κοινωνία της Αχαϊας και τους εργαζόμενους, αναλαμβάνοντας την πολιτική και ηθική ευθύνη. Αλλιώς, είναι υποχρεωμένοι να πάρουν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό και έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δύο χρόνια τώρα που το πρόβλημα σοβεί, δεν έχουν κάνει ούτε το ελάχιστο και προβλεπόμενο από το νόμο, να προκηρύξουν δηλαδή θέση επικουρικου ιατρού για το Ακτινολογικό και την Παθολογική.

Καλούμε το Δ.Σ του Ι.Σ.Αιγίου να σταθεί στο πλευρό μας για υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και να μην κοινοποιήσει στα μέλη του οποιαδήποτε έκκληση της Διοικήτριας για παροχή υπηρεσιών με μπλοκάκι.

Απαιτούμε:

• Άμεση παραίτηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, ως ακατάλληλη για τη θέση αυτή και ως κύρια υπαίτια του σημερινού αδιεξόδου

• Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Γ.Ν Αιγίου με μόνιμο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικό προσωπικό, με προτεραιότητα την παθολογική κλινικη και το ακτινολογικό.Επίσπευση των διαδικασιών των ήδη προκηρυγμένων θέσεων

• Άμεση επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου του Γ.Ν Αιγίου

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το Νοσοκομείο Αιγίου

• Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ και πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

Share.

Leave A Reply