Ανακύκλωση του προσωπικού, στα αποτελέσματα των νέων προκηρύξεων

0
Είχαμε γράψει σε προηγούμενο δημοσίευμα (δείτε ΕΔΩ) ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ακόμα και οι ελάχιστες θέσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΑΣΕΠ να μην φτάσουν ποτέ ως αριθμός στα Νοσοκομεία. αφού ένα μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων φαίνεται να καλύπτεται από ήδη εργαζόμενους σε Νοσοκομεία. Μόλις εκδόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των διοριστέων της 5Κ/2015 αποδείχθηκε ότι πράγματι έτσι είναι, και ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επιτυχόντων είναι ήδη εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία που θέλουν να κάνουν μετάταξη και δεν μπορούν και γι΄αυτό επέλεξαν τον τρόπο του νέου διορισμού για να μεταταχθούν.

PROKIRIKSEIS

Αρκετοί σχολίασαν ότι η κυβέρνηση δεν φέρει ευθύνες γι΄αυτή την κατάσταση, που ίσχυε και σε προηγούμενες προκηρύξεις.
Κι΄όμως, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, με μια μικρή αλλαγή που έγινε στα μόρια της προϋπηρεσίας στις προκηρύξεις 4Κ και 5Κ/2015, η κυβέρνηση έδωσε παραπάνω πλεονέκτημα στους ήδη εργαζόμενους στα Νοσοκομεία σε σχέση με όσους δεν εργάζονται σε αυτά.
Ενώ στην τελευταία προκήρυξη που έγινε για Νοσοκομεία, στην 7Κ/2009 (δείτε την ΕΔΩ) ο μέγιστος αριμός μορίων που μπορούσε να συγκεντρώσει κάποιος υποψήφιος ήταν 420, δηλαδή από προϋπηρεσία 60 μηνών (5 ετών), αυτό άλλαξε σις προκηρύξεις 4Κ και 5Κ (δείτε την ΕΔΩ) του 2015 και αυξήθηκε σε 588 μόρια, δηλαδή από  προϋπηρεσία 84 μηνών (7ετών).
Έτσι, με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στο χώρο, οι νυν εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με όσους δεν εργάζονται και γι΄αυτό οδηγηθήκαμε σε τόσο υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης προσωπικού, δηλαδή μικρά ποσοστά νέων προσλήψεων.
Κανείς κυβερνητικός παράγοντας μέχρι στιγμής δεν έχει εξηγήσει γιατί έγινε αυτή η τόσο κρίσιμη αλλαγή στα μόρια προϋπηρεσίας των νέων προκηρύξεων, όμως οι κυβερνητικές ευθύνες είναι μεγάλες, από τη στιγμή που με δική τους παρέμβαση οδηγηθήκαμε σε τόσο μεγάλα ποσοστά ανακύκλωσης προσωπικού από τις νέες προκηρύξεις που με τόση αγωνία περίμεναν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία.
Λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων υπάρχει, όμως η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υλοποίηση της παρότι της έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Θα μπορούσε να καθιερωθεί ένα αδιάβλητο σύστημα ετήσιων μετατάξεων με μόρια, που κάθε μετάταξη θα ήταν συνδεδεμένη με προκήρυξη της κενούμενης θέσης και η μετάταξη θα υλοποιείται μετά την ολοκλήρωση της νέας πρόσληψης. Όμως αντί αυτού, Ξανθός και Πολάκης επιμένουν στη συνέχιση του παλιού ρουσφετοκρατικού καθεστώτος στις μετατάξεις, το οποίο μάλιστα το αποκέντρωσαν μεταφέροντας τις σχετικές αρμοδιότητες στους ΥΠΕάρχες χωρίς να προβλέπουν καμιά αξιοκρατική και αξιόπιστη διαδικασία υλοποίησης των μετατάξεων.
πηγή. http://www.ygeionomikoi.gr/menu-epikairotita/menu-epik-ygeia
Share.

Leave A Reply