Αναγνωριστική συνάντηση Ξανθού-ΕΛΕΓΕΙΑΣ

0

Συνεργασία σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρότεινε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑΣ, στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας.
Την ανάγκη συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με τους φορείς της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, έθεσε στον Ανδρέα Ξανθό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) Μποδοσάκης Μερκούρης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό προκειμένου να τον προσκαλέσει στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής. Ο κ. Ξανθός δέχτηκε την πρόσκληση και θα παραστεί ως σχολιαστής στο Πολιτικό Τραπέζι που θα στηθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με τίτλο «Η ΠΦΥ και ο Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός στην Ελλάδα του αύριο», που οργανώνεται στις 16 Απριλίου 2015 και ώρα 13:00 – 14:30.

Ο Πρόεδρος, ταυτόχρονα, έθεσε στον κ. Ξανθό θέματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Τέτοια, όπως ειπώθηκε, είναι για παράδειγμα οι παράνομες μετακινήσεις γενικών ιατρών από Κέντρα Υγείας και Π.Ι., οι μονιμοποιήσεις γενικών ιατρών, η παράλογη υποβάθμιση του ρόλου τους (εντολές φυσιοθεραπειών, άδειες οπλοκατοχής κ.λ.π) και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αναβαθμίσεις τους στο ΕΣΥ.

Άλλα ζητήματα που τέθηκαν ήταν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από το ΚΕΣΥ σχετικά με την αναμόρφωση του Συντονισμού Εκπαίδευσης Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής, αλλά και οι απόψεις της ΕΛΕΓΕΙΑΣ αναφορικά με την εφαρμογή του Οικογενειακού Ιατρού στην Ελλάδα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν, τέλος, να κουβεντιάσουν αναλυτικά για όλα τα προαναφερόμενα σε νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους του Φορέα, εντός των προσεχών ημερών.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health-and-pharma-news/health-and-pharma-news-institutions/item/5663-anagnoristiki-synantisi-ksanthoy-elegeias

Share.

Leave A Reply