Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Αιχμή του δόρατος ο χειρουργικός τομέας.

0

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ευρισκόμενο στο κέντρο της Πελοποννήσου αποτέλεσε για δεκαετίες το ιατρικό κέντρο αναφοράς της Αρκαδίας και των όμορων νομών. Είχε την τύχη να έχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως και την βοήθεια των απανταχού Αρκάδων με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την παροχή οικονομικής βοήθειας. Όλες οι κλινικές του νοσοκομείου μας Παθολογικές και Χειρουργικές είχαν την τύχη να έχουν γιατρούς δοκιμασμένους και εκλεκτούς αγωνιστές στον ιατρικό στίβο, γιατρούς που με τις γνώσεις τους προάσπισαν άξια και διαχρονικά την δημόσια υγεία και τον όρκο του Ιπποκράτη.

Αιχμή του δόρατος, (παράλληλα με τον παθολογικό και τον εργαστηριακό τομέα) στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο μας υπήρξε πάντα ο χειρουργικός τομέας. (ορθοπεδική, οφθαλμολογική, γυναικολογική μαιευτική, παιδοχειρουργική, νευροχειρουργική, ΩΡΛ,  χειρουργική, ουρολογική, γναθοχειρουργική.)

Διευθυντής του χειρουργικού τομέα αυτήν την στιγμή είναι ο καταξιωμένος χειρουργός Κοκκοφίτης  Αγαμέμνων.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο αυτή την στιγμή ο χειρουργικός τομέας λειτουργεί πάση δυνάμει με εξαίρεση την παιδοχειρουργική όπου ο παιδοχειρουργός συνταξιοδοτήθηκε και οι δύο επικουρικοί παιδοχειρουργοί μετακόμισαν στην Αθήνα.

Είμαι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να δώσω στοιχεία από τις χειρουργικές κλινικές ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την δύναμη τους σε ιατρικό προσωπικό και την αποκατάσταση εμπιστοσύνης μεταξύ μας.

Τόπο λοιπόν στα νιάτα και εν τέλει ουδείς αναντικατάστατος.

Οφθαλμολογική 4 γιατροί

Κουτσούκου Αικατερίνη

Μουστόγιαννη Ειρήνη

Πασά Βασιλιώνα

Επικουρικός Ιατρός

 

Ορθοπεδική 5 γιατροί

Φόρτης Αθανάσιος

Δήμας Αναστάσιος

Μήλης Χάρης

Μερτζέλος Σταύρος

Βέργαδος Νικόλαος

Γυναικολογική-Μαιευτική 4 γιατροί

Σακλαμπανάκης Γεώργιος

Τούτουνας Κωνσταντίνος

Κασίμης Χαρίλαος

Κουτσούλης Δημήτριος

Νευροχειρουργική 3 γιατροί

Βαρώτσης Φίλιπος

Στυλίδης Παναγιώτης

Μπιμπής Αλέξιος

Γναθοχειρουργική 1 γιατρός

Τζώρτζης Γεώργιος

ΩΡΛ 2 γιατροί

Συμεών τσίντζος

Χαλκιά Ροζίνα

Χειρουργική κλινική 6 γιατροί

Κοκκοφίτης Αγαμέμνων

Σκαντζός Εμμανουήλ

Αθανασίου Πέτρος

Λαμπρόπουλος Λεωνίδας

Κόκκινος Χαράλαμπος

Παπασταματάκης Γεώργιος

Ουρολογική 2 γιατροί

Παπαδημητρίου Στυλιανός

Κοκινάκος Χαράλαμπος

Υπάρχει λοιπόν σε ολλες τις κλινικές ιατρικό προσωπικό που μπορεί αυτή την στιγμή να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες της Αρκαδίας και των όμορων νομών με το παραπάνω. Το Νοσοκοκομείο μας αξίζει την εμπιστοσύνη σας.

Θα ήταν μεγάλο μου ατόπημα να μην αναφερθώ στους αναισθησιολόγους μας και στην προσφορά τους με τις χιλιάδες επιτυχείς αναισθησίες που έχουν χορηγήσει Τον Νίκο τον Αγρότη, τον Γιώργο τον Τσιτσάνη και τον Δημήτρη τον Μαδιανό και τον Χρίστο Λουκόπουλο.

Όπως ατόπημα μου θα ήταν αν δεν πρόσφερα την στήριξη μου και στον νύν διοικητή του Νοσοκομείου Αναστάσιο Τζανή για τις προσπάθειες που κάνει για την αναβάθμιση του νοσοκομείου αυτούς τους οικονομικά και όχι μόνο  χαλεπούς καιρούς.

Προβλήματα ναι Υπάρχουν είναι γεγονός ότι τα επόμενα 2 με 3 χρόνια θα συνταξιοδοτηθούν έμπειροι γιατροί ουδείς όμως αναντικατάστατος.

Αποτελεί ευθύνη της πολιτείας και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους Κώστας Βλάσης, Παπαηλιού Γεώργιος, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας να συνεργαστούν για την αναβάθμιση και προστασία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Η σύσταση μιας σωστής ομάδας εργασίας για τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι η πρόταση μου

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply