Αγρίνιο. Πέρασε για μια «καλημέρα» από το Νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας

0

Στα πάτρια εδάφη βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και επ΄ αυτής της ευκαιρίας επισκέφθηκε σήμερα για μία ώρα και το Νοσοκομείο Αγρινίου.
«Πέρασα να σας πω μια καλημέρα», είπε χαρακτηριστικά και συναντήθηκε με εργαζόμενους και διοίκηση. Μια διοίκηση που ενόσω οι υπουργοί αλλάζουν αυτή παραμένει σταθερή και ας τελεί μήνες τώρα υπό παραίτηση…
Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας επί της ουσίας είναι εθιμοτυπική καθώς η Κυβέρνηση είναι απελθούσα ωστόσο στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του διοικητή Γ.Βλάχου εισέπραξε κυρίως παράπονα και αιχμές από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Τα ζητήματα των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η τραγική κατάσταση σε κλινικές όπως η καρδιολογική τέθηκαν επί τάπητος.
Ο Π.Κουρουμπλής ανέφερε πως θα έρθουν έξι επικουρικοί ιατροί , δύο καρδιολόγοι και άλλες ειδικότητες για τις οποίες θα αποφασίσει η διοίκηση σε μια διαδικασία πάντως που θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές. Συμφωνήθηκε ακόμη η αναγκαιότητα για δύο εντατικολόγους για την επαρκή λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας η οποία επίσης βρίσκεται στο «κόκκινο».
Ο διοικητής εκφράστηκε θετικά για τη συνεργασία του με τον υπουργό και έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης ωστόσο προέκυψε από τη συζήτηση πως μεταξύ διοίκησης και υπουργείου δεν υπήρξε η κατάλληλη επικοινωνία και για το ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών και ο κ.Κουρουμπλής επέρριψε στον Γ.Βλάχο ευθύνη που δεν εκταμιεύτηκε το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί από το υπουργείο.
Εκπρόσωποι των Εργαζομένων πάντως δεν παρέλειψαν να επικρίνουν τον υπουργό για τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ . Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ φέρεται να επισήμανε στον Υπουργό πως η μόνη υπόσχεση που κράτησε σχετικά με το Νοσοκομείο Αγρινίου ήταν πως θα το επισκεφθεί τελευταίο κάτι που όντως …πράττει καθώς παραιτείται η κυβέρνηση.
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ζαμπάρας.

http://www.agrinionews.gr/

Share.

Leave A Reply