Α. Ξανθός: Δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση συγκάλυψης

0

Α. Ξανθός. «Πολιτικές ευθύνες για χειρισμούς δεν υπάρχουν, ούτε πρόθεση συγκάλυψης υπήρχε ποτέ» υπογράμμισε σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας στο Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας,  απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, Β. Κεγκέρογλου. Ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό «έγινε πολιτικό θέμα εξαιτίας και μόνο της συγγενικής σχέσης» μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, και της εμπλεκόμενης γιατρού και σχολίασε ότι «δυστυχώς μερίδα του πολιτικού κόσμου αναπαράγει δημοσιεύματα του κίτρινου Τύπου».
Ο υπουργός Υγείας μίλησε για «ποινικοποίηση μιας συγγενικής σχέσης» και σχολίασε ότι ο Π. Πολάκης προς τιμήν του από την αρχή δεν ήθελε να αναμειχθεί στην υπόθεση. Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης κι ότι το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί, αλλά ο ίδιος δεν το έχει δει. Επίσης παρατήρησε ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει «καμία επιρροή» στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο έχει ήδη επιβάλει ποινή στην πρώτη σχετική υπόθεση που συνδέεται με το περιστατικό, δηλαδή την υπεξαίρεση οποιούχων φαρμάκων.
Ο Αν. Ξανθός παραδέχτηκε καθυστερήσεις στην διερεύνηση της υπόθεσης που συνδέονται με την λήξη της θητείας του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου, παρατηρώντας μάλιστα ότι αν το υπουργείο Υγείας ήθελε να συγκαλύψει θα άφηνε την υπόθεση εκεί, κάτι που δεν συνέβη, καθώς παραπέμφθηκε στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο. Σχετικά με την ΕΔΕ για το θάνατο της μικρής Μελίνας, ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι ο υπηρεσιακός διοικητής του πανεπιστημιακού αποφάσισε την ΕΔΕ κι όχι το υπουργείο.
Ο Β. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι έχει λάβει «ομιχλώδεις απαντήσεις» από τα αρμόδια υπουργεία και προανήγγειλε ότι θα αποστείλει τα στοιχεία που έχει στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Ο υπουργός Υγείας σχολίασε ότι ο βουλευτής μπορεί να προσφύγει στο ΣΕΥΥΠ εφόσον το επιθυμεί, ενώ και το ίδιο το υπουργείο θα ζητήσει από το ΣΕΥΥΠ να ενεργοποιηθεί. Παράλληλα, ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι την ανάγκη να εμπεδωθεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στο προσωπικό της Δημόσιας Υγείας.
http://www.avgi.gr/article/6607351/a-xanthos-gia-tin-upothesi-tou-thanatou-tis-mikris-melinas-den-upirxe-pote-prothesi-sugkalupsis
Share.

Leave A Reply