Α. Γιαννόπουλος. Το ΥΥΚΑ είναι υπεύθυνο για την μη καταβολή της μισθοδοσίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ

0

Γιαννόπουλος. Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι διακινήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία σε ότι με αφορά βρίθει ανακριβειών αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων.

Στο θέμα της μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ θέλω να καταστήσω σαφές με βάση το γράμμα του νόμου και όχι το ” εκ του πονηρού” του υπουργείου, ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα υπογραφής μου, για να πληρωθούν τη μισθοδοσία τους οι εργαζόμενοι, καθώς δεν ήταν νόμιμη ενέργεια και αυτό διότι:

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είναι μεν ο νόμιμος εκπρόσωπος του Οργανισμού, όμως το Δ.Σ. είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης, βάσει του Ιδρυτικού ΠΔ 358/1992 , και ως εκ τούτου το μόνο αρμόδιο ν’ αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει αυτόν, που έχει το δικαίωμα με την υπογραφή του να εκταμιεύσει το οποιοδήποτε ποσό.

Η εξουσιοδοτική πράξη,(δηλ. απόφαση Δ.Σ.) δεν μου δόθηκε εν τέλει, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας (κατ’ εντολήν του υπουργείου Υγείας, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του συντάκτη ).

Συνεπώς γνωρίζουν πολύ καλά στο υπουργείο Υγείας ποιος είναι ο υπεύθυνος για την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Σε ότι αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης καλύτερα θα είναι εκείνοι που την επικαλούνται, πρωτίστως να μην την αμφισβητούν με τις ίδιες τις πράξεις τους. Η αγωνία ορισμένων να υποκαταστήσουν την Δικαιοσύνη στο ρόλο της, δείχνει ασέβεια στα Θεσμικά Όργανα της και αδιαφορία για τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί θεμελιώδη όρο του Συντάγματος και δυστυχώς αυτό είναι έκδηλο στην ανακοίνωση και το πνεύμα του συντάκτη της.

Η ανακοίνωση του ΥΥΚΑ
Οι πρόσφατες εξελίξεις  στο ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις σχέσεις εξάρτησης του Οργανισμού αυτού  με τα πιο σκοτεινά κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής στο Σύστημα Υγείας.
Μπροστά στον καταιγισμό των αποκαλύψεων γι’ αυτήν την  «offshore εταιρεία»  διανομής πολιτικού χρήματος και βολέματος ημετέρων, οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι του μιντιακού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας, αλλά και κύκλοι που ελέγχουν τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπερασπίζονται με πάθος ένα σύστημα ανομίας  και φαυλότητας, τα πρόσωπα που την οργάνωσαν και τη διαιώνισαν και κυρίως ένα μηχανισμό  εξουσίας  και τα προνόμια της.
Είναι απόλυτα φυσικό όλο αυτό το σύμπλεγμα ευνοιοκρατικής και ιδιοτελούς διαχείρισης   ενός πολύ  κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα, να ανησυχεί   μπροστά στα ευρήματα της κακοδιοίκησης που αποκαλύπτονται καθημερινά από τους ελέγχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και των Εισαγγελικών αρχών, με βάση τα οποία έχουν ήδη βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματικές πράξεις πρόσωπα-κλειδιά.  Είναι ακόμα αναμενόμενο ότι όλο  αυτό το ένοχο σύστημα  θα προσπαθήσει να ξαναβρεί τα πολιτικά του «υποστηλώματα»  και να  να ξαναστήσει  τους μηχανισμούς της αδιαφάνειας και της συναλλαγής που έχουν αρχίσει να αποσταθεροποιούνται.
Όμως «το ποτάμι δε γυρίζει πίσω».
Το Υπουργείο Υγείας απέδειξε ότι είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στον εξονυχιστικό έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην διαχειριστική-θεσμική εξυγίανση του. Οι έντιμοι εργαζόμενοι και το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό του Οργανισμού που  επί τόσα χρόνια σηκώνουν στους ώμους τους την  ευθύνη για την αξιοπιστία  της Δημόσιας Υγείας  στη χώρα, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Έχουν επανειλημμένα λάβει την διαβεβαίωση ότι, ανεξάρτητα από την όποια οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ,   οι θέσεις εργασίας όλων των υπαλλήλων θα διατηρηθούν.
Οι κραυγές αυτών των ημερών για την  καθυστέρηση της καταβολής  των αποδοχών τους είναι ασφαλώς εκ του πονηρού: Ο κ. Γιαννόπουλος ως «νόμιμος» εκπρόσωπος του Οργανισμού όφειλε να προχωρήσει στην υπογραφή του εντάλματος πληρωμής και όχι να κρύβεται πίσω από την απόλυτα θεμιτή άρνηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να τον αναγνωρίσουν.
Τέλος, σχετικά με τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι έχει ήδη αποδεχθεί εισήγηση της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος  της αναδρομικής επιστροφής χρημάτων,   μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Όσο για τις καταγγελίες  για δήθεν απόκρυψη στοιχείων εισαγγελικών ερευνών, απλώς θυμίζουμε το πόρισμα-καταπέλτη των έλεγχων για των πεπραγμένα των   προηγούμενων διοικήσεων και για τη  συστηματική απόκρυψη στοιχείων, για τα οποία  καμία ανακοίνωση «ανησυχούντων» εργαζόμενων δεν είδε το φως της δημοσιότητας.  Σε αντίθεση με τους ψευδολόγους, το Υπουργείο Υγείας μέσω της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε από την πρώτη στιγμή εντολή και επέβλεψε, όπως έχει υποχρέωση, την παροχή όλων των διευκολύνσεων στους ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στους εκπροσώπους της οικονομικής αστυνομίας και στους εισαγγελείς διαφθοράς που με την έρευνα τους τεκμηριώνουν ατράνταχτα το όργιο της προηγούμενης αδιαφανούς και επιβλαβούς για το δημόσιο συμφέρον διαχείρισης   του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια το έργο της  ουσιαστικής αναβάθμισης και  προστασίας  της Δημόσιας Υγείας, απαλλάσσοντας οριστικά  ένα φορέα ζωτικής σημασίας όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ από τα κυκλώματα της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων και διασφαλίζοντας τον επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο.
Share.

Leave A Reply