5ο Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών

0
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ στις 13-14 Μαΐου 2016 στην Αθήνα από το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του Νοσοκομείου Υγεία με επίκεντρο όλες τις  νέες εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπιση των βαλβιδοπαθειών, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από το Livemedia.
Συνεντεύξεις κ. Κωνσταντίνου Σπάργια Διευθυντή Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του Νοσοκομείου Υγεία
k Spargias
κ. Στρατή Παττακού Καρδιοχειρουργού Διευθυντή Β΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ
Stratis Pattakos
Η «νέα» μέθοδος διαδερμικής αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας έχει πλέον ενηλικιωθεί πλησιάζοντας τα 10 έτη κλινικής εφαρμογής και ταχείας εξάπλωσης που βασίστηκε σε νέα τεχνολογικά επιτεύγματα αλλά και στα αποτελέσματα κλινικών μελετών. Ωστόσο, παρά την τεράστια πρόοδο η θεραπεία αυτή κάθε άλλο παρά ρουτίνας μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη. Οι μεγάλες απαιτήσεις σε πολυδύναμη Ιατρική και Νοσηλευτική εμπειρία και υλικοτεχνική υποδομή είναι δεδομένες.  Σκοπός του εξειδικευμένου συνεδρίου και αυτή τη χρονιά ήταν να συμβάλλει στην προώθηση των βέλτιστων εφαρμογών και συνθηκών επεμβάσεων στον Ελληνικό χώρο. Ένας από τους κύριους στόχους ήταν η αλληλεπίδραση των Ομάδων Καρδιάς της χώρας με όλους τους Ιατρούς που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των βαλβιδοπαθειών διασφαλίζοντας τη μέγιστη ιατρική φροντίδα στους Έλληνες ασθενείς. Μετά το πέρας του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είναι σε θέση πλέον να αξιολογούν ασθενείς με βαλβιδοπάθειες που είναι κατάλληλοι για διαδερμική αντιμετώπιση. Επίσης, μπορούν να εκτιμήσουν τις απεικονιστικές τεχνικές και έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορούν να επιτελέσουν διακαθετηριακή αντιμετώπιση βαλβιδοπάθειας.
Προσδοκία είναι η διασπορά των γνώσεων αυτών να ωφελήσει περισσότερους ασθενείς με βαλβιδοπάθειες που η θεραπεία τους με τις κλασσικές χειρουργικές μεθόδους είναι αδύνατη ή αμφίβολη.

http://www.livemedia.com

Share.

Leave A Reply