4η Διημερίδα Ογκολογίας MDCON 2016 

0
4η Διημερίδα Ογκολογίας MDCON 2016 4-5 Νοεμβρίου Αθήνα Ξενοδοχείο HILTON
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, Έχετε διαπιστώσει ότι η Ογκολογία ζει μια συνταρακτική εποχή με εντυπωσιακές εξελίξεις στα τελευταία χρόνια να δημιουργούν υψηλές προσδοκίες. Ταυτόχρονα, όλοι αισθανόμαστε αδύναμοι όταν καθημερινά χάνουμε νέους δημιουργικούς ανθρώπους χωρίς να μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα τους.
 Το συνέδριο MDCON (Multidisciplinary Care in Oncology) που διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια με θεμέλιο την πολυπαραγοντική συνεργασία μεταξύ όλων των ειδικοτήτων έρχεται στην κατάλληλη στιγμή για να μεταφέρει το μήνυμα της νέας εποχής.
Οι βασικές επιστήμες της Βιολογίας και οι δυνατότητες που έδωσε η αναπτυσσόμενη τεχνολογία στην ανάλυση του γονιδιώματος και την ανίχνευση μοριακών στόχων δημιούργησε εξαιρετικές δυνατότητες για την κατανοήση των βιολογικών φαινομένων και την ανάπτυξη νέων θεραπειών.
Σήμερα μαζί με την Χειρουργική, την ακτινοθεραπεία και τη χημειοθεραπεία στέκουν δυο ισχυροί πυλώνες που υπόσχονται να αλλάξουν την εικόνα του καρκίνου και το κόστος του σε απώλειες ζωής. Οι Βιολογικές θεραπείες μοριακής στόχευσης και η ανοσοθεραπεία έχουν ήδη αποδώσει αποτελέσματα που τις καθιστούν καθιερωμένες θεραπείες για κάποιες ενδείξεις και δημιουργούν μια δυναμική για επέκταση σε άλλες, ώστε η εικόνα της θεραπείας του καρκίνου και η ζωή των ανθρώπων με καρκίνο να αλλάξει ριζικά.

img_0295

Έν μέσω αυτών των συνταρακτικών και θυελλωδών εξελίξεων σας προσκαλώ στο 4ο συνέδριο MDCON. Θα εστιάσουμε στις νεώτερες εξελίξεις και στο πως επηρεάζουν άμεσα την θεραπεία των ασθενών μας. Θα τονίσουμε την ανάγκη να φέρουμε το μέλλον πιο κοντά, αφού για τους ασθενείς μας η ζωή τους δεν μπορεί να περιμένει.
Το μήνυμα του τελευταίου συνεδρίου “Hope is not a four letter word!” ενισχύεται αλλά προχωρά στο “Cancer Moonshot. Η δική μας ευθύνη!” Την εποχή που η ανθρωπότητα έχει θέσει στόχο την εξάλειψη του καρκίνου με το σημερινό πρόσωπο, ποιά είναι η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία και απέναντι σε όσους αισθάνονται την απειλή για αυτούς ή το περιβάλλον τους. Ο διάλογος ανήκει σε σας και το βήμα είναι δικό σας.
Σας περιμένουμε.
Ηλίας Αθανασιάδης
MD Ογκολόγος Παθολόγος

mdcon-2016-ΚΛΙΚ ΕΔΩ-epistimoniko-programma-1

 

Share.

Leave A Reply