11χρονη γέννησε σε νοσοκομείο της Κρήτης

1

σπητι 11χρονηςMία 11χρονη από τη Ρουμανία έγινε μητέρα φέρνοντας στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι με καισαρική τομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Η 11χρονη Ρομά μεταφέρθηκε χθες το βράδυ με πόνους στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως είχε εξετασθεί σε Κέντρο Υγείας του νομού.

Εκεί, οι γιατροί, διαπίστωσαν πως η ανήλικη ήταν έτοιμη να γεννήσει.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Κρήτη» ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Χαριτάκης, η 11χρονη γέννησε με καισαρική τομή -διότι αυτό επιβάλλει η ιατρική για την ηλικία της- και υπό την εποπτεία του καθηγητή μαιευτικής γυναικολογίας, Κ. Ρελάκη, ένα κοριτσάκι βάρους 3,2 κιλών.

Η 11χρονη και το νεογέννητο παιδί της είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο τώρα ξεκινά η έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, αρχικά, προκειμένου να ξεκαθαριστεί τουλάχιστον κάτω από ποιες συνθήκες προέκυψε η εγκυμοσύνη της.

Πάντως, το κοριτσάκι, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος και το πληροφορήθηκε κατά τον 7ο μήνα της κύησης, όταν πήγε στο γιατρό βλέποντας την κοιλιά του να μεγαλώνε

Διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η μικρή- 14χρονος φέρεται ο πατέρας

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως Ηρακλείου προκάλεσε η υπόθεση της 11,5 χρονης που χτες το βράδυ έφερε στον κόσμο ένα παιδί. 

Η ιστορία της μικρής προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως που έδωσε παραγγελία να διερευνηθει το περιβάλλον της μικρής από τις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και του δήμου Αρχανών Αστερουσίων προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει η οικογένεια της μικρής και αν είναι κατάλληλο για να μεγαλώσει και εκείνη και το παιδί της.

Σημειώνεται ότι η γιαγιά του βρέφους έχει εκφράσει την επιθυμία να μεγαλώσει το μωρό μαζί με την κόρη της. Σύμφωνα με γνωστούς της οικογένειας, το κορίτσι είχε συνάψει σχέση με 14χρονο ομοεθνή της

Share.

1 Σχόλιο

  1. Pingback: med.gr 11χρονη γέννησε σε νοσοκομείο της Κρήτης - med.gr

Leave A Reply